Hangi Nargile Tütünü Daha İyi?

Hangi Nargile Tütünü Daha İyi?

Hangi nargile tütünü daha iyi sorusu nargile tüketen bireylerin sorduğu sorular arasındadır. Bu doğrultuda nargile tütünü ile ilgili detaylara geçmeden önce nargilenin ne olduğu ile ilgili bilgilendirme yapmak daha doğru olacaktır.

Nargile, özellikle günden güne artmaya devam eden kafeler aracılığı ile çok daha popüler hale gelen tütün ürünleri arasında yer almaktadır. Köklü tarihi ile pek çok kişinin hayran olduğu nargile, hortum aracılığı ile sudan geçerek süzülen ve bireylerin dumanını içine çektiği bir tütün içme aracı olarak ifade edilmektedir. Nargile, yaygın kullanımının yanı sıra bir geleneği de ifade etmektedir. Özellikle doğu geleneğinin önemli bir parçası olan nargile 4 ana bölümden meydana gelmektedir.

 

Nargilenin Bölümleri

Nargilenin bölümleri genel olarak;

  • Ser,
  • Marpuç,
  • Lüle ve Şişe

olarak ifade edilmektedir.

Ser olarak ifade edilen bölüm boynu dar ve alta gidildikçe bir sürahi formunu alan gövdeye sahiptir.

Lüle kısmı ise üst tarafında yer alan tömbekinin konulduğu delilik tabla olarak ifade edilebilir. Bu parça genellikle gümüş, bakır ya da pirinç gibi malzemelerden elde edilmektedir. Süslü bir görünüme sahip olan lüle kısmı nargilede son derece önemlidir.

Marpuç olarak ifade edilen kısım ise dumanı ağza ulaştıran yerdir. Bu parçada bulunan hortumun iç bölgesi koyun ya da ceylan derisinden elde edilmektedir.

Nargilenin son bölümü olan şişe kısmı da dumanı filtre etme görevi bulunan suyun yer aldığı ve nargilenin fokurdadığı yer olarak ifade edilebilmektedir.

Bunların yanı sıra tepsi, tömbeki, rüzgarlık, sipsi gibi parçalar da nargilenin olmazsa olmazları arasında yer almaktadır.

Tasarımı ile de son derece dikkat çekici olan nargile tütünü ile ilgili bilinmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Şimdi gelin nargile tütünü ile ilgili detayları inceleyelim.

Nargile Tütünü Nasıl Seçilmelidir?

Nargile tütünü ile ilgili en önemli nokta sertlik seviyesidir. Sertlik seviyesi nargile tütününün içeriğinde bulunan nikotin seviyesi ile doğru orantılıdır. Nikotin seviyesi yükseldikçe tütünün sertlik seviyesinde de önemli bir artış meydana gelecektir. Nikotin seviyesinin yüksek olması durumunda tütün yaprakları da o denli güçlüdür. Bunun yanı sıra nikotin seviyesinin düşmesi ile birlikte tütün yaprakları güçsüzleşecektir. Eğer sert bir nargile tütünü satın almak ve nargile de bu tütünü tercih etmek istiyorsanız içeriğinde ki nikotin seviyesine dikkat etmelisiniz.

Tütün yapraklarının durumu karışım üretimi esnasında yıkanıp yıkanmadığı ile de ilgili olabilmektedir. Bu doğrultuda yıkanan bir nargile tütününün yaprakları çok daha az dayanıklıdır. Fakat yıkanmayan nargile tütünü yapraklarının ise farklı güç seviyelerinin olduğundan söz etmek mümkündür. Bu doğrultuda sertlik seviyesine göre hangi tütünün daha iyi olduğu belirtmek mümkün değildir. Çünkü tüketimden önce tütünün gücü hesaplanamaz.

Duman Açısından Nargile Tütünü

Duman performansı nargile tüketiminde en önemli noktalardan bir tanesidir. Duman performansının iyi olduğu nargileler bireyler tarafından çok daha yoğun bir şekilde tercih edilmektedir. Duman performansı yüksek olan ürünler, tüketen kişilere çok daha fazla zevk vermektedir. Duman performansı yüksek olan nargile ile çeşitli desenler dahi oluşturmak mümkündür. Bu performanstaki en önemli nokta yaprakların kesiğidir. Bunun yanı sıra dumanda ki bu durum şerbet ve aromada ki ıslanma ile de ilgilidir.

Dayanıklılık Açısından Nargile Tütünü

Dayanıklılık nargile tütünü seçiminde en çok dikkat edilen nokralar arasında yer almaktadır. Tütün karışımının kıvamlı olabilmesi için koyulacak olan kömür miktarı tütünün dayanıklılığı ile ilgilidir. Örneğin kullanacağınız tütün yüksek ısıya dayanıklı bir yapıya sahipse ve hızlı bir şekilde hazırlanabiliyorsa daha az kömür ve silikon kase kullanılmaktadır. Bu durum tütünün ısı direnci, kesimi ve demlenmesi ile ilgilidir.


Tat Açısından Nargile Tütünü

Bu tütün çeşitleri arasından tercih yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise karışımın tadıdır. Nargile içme sürecinde güçlü bir tat ortaya çıkmaktadır. Bu doğrultuda tat açısından hangi nargile tütünü en iyisidir sorusuna net bir şekilde cevap vermek mümkün değildir.
Siz de en iyi tütünlere sahip olmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Tütünler ve tüm ürünlerimiz ile ilgili detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir