Hangi Nargile Kömürü Daha İyi?

Hangi Nargile Kömürü Daha İyi?

"Hangi

Hangi nargile kömürü daha iyi sorusu nargile tutkunlarının merak ettiği önemli sorular arasında yer almaktadır. Siz de nargile kömürü ile ilgili daha detaylı bir şekilde bilgi sahibi olmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Şimdi gelin nargile ve kömürü ile ilgili tüm detayları hep birlikte inceleyelim.

İyi bir nargile içimi için nargile de kullanılacak her malzemenin özenle seçilmesi ve doğru miktarda kullanılması gerekmektedir. Özellikle kesintisiz bir şekilde nargile tüketmek isteyen bireylerin kömür seçimi konusunda çok daha titiz olması gerekmektedir. Evde tek başına ürün hazırlamak isteyen bireylerin ya da  kafelerde çalışan kişilerin sorduğu nargile kömürü nasıl olmalıdır sorusunu cevaplayabiliriz.

 

İyi Nargile Kömürü Nasıl Olmalıdır?

Nargile hazırlanırken ateşin en etkili şekilde kullanılabilmesi için kömür seçimine dikkat edilmesi gerekir. Közün sürekli sönmesi, verimli bir şekilde yanmaması içim kalitesini kötü etkileyen unsurlar arasındadır. Közün sürekli sönmesi de kömürün kalitesi ile ilgilidir.  Tüm detaylar şu şekildedir.

Günümüzde 3 tür kömür bulunmaktadır. Bunlar;

  • Hindistan cevizi kabuğu kömürü
  • Meşe kömürü
  • Sıkma kömür

Bu kömürler küp, parmak ve yuvarlak biçiminde olmaktadır. Çakmakla yanan yuvarlak bir şekli olan kömürler genel olarak kimyasal katkı maddesine sahip olan kömürlerdir. Bu kömürler çakmak ile kolayca yakılabilir. Diğer kömürlerin ise ocak ya da köz makinesinde yakılması gerekmektedir. Meşe kömürü diğer kömürler ile karşılaştırıldığında daha uzun ömürlüdür. Ancak çok daha zor yanmaktadır.

Hindistan cevizi kabuğu kömürü ise meşe kömürüne göre çok daha hızlı bir şekilde yanar. Sıkma kömürünün yanma süresi kısadır. Ancak yuvarlak kömürlere göre daha uzun süre de yanar.

Evde nargile hazırlayacak olan kişiler için farklı biçimlerde hazırlanan ve ocak üzerinde tutuşan kömürler bulunmaktadır. Doğru bir şekilde nargile kömürü seçimi yaptıktan sonra bunun en doğru şekilde hazırlanması keyifli bir içim için önemlidir. Şimdi gelin diğer detayları inceleyelim.

"Küp

Nargile Kömürü Nasıl Hazırlanır?

Daha önce de bahsedildiği gibi nargile hazırlarken  malzemelerin seçimine çok dikkat edilmesi gerekir. Bu kömür seçimi ile ilgili dikkat etmeniz gereken noktaları göz önünde bulundurarak doğru bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Hazırlık yapılırken ürünün miktarına çok dikkat etmelisiniz. Kömürün ne olması gerekenden çok ne de az olmaması gerekir. Gereğinden az kömür kullanılması durumunda tütünün yanması mümkün değildir. Bu doğrultuda sadece boşa hava çekilmiş olur. Tam aksine fazla kömür koyulması durumunda da bütün tütün kısa bir sürede yanacaktır. Bu da nargilenin acı bir tada sahip olmasına neden olacaktır.

Doğru miktarda konulan kömürün köz yakma makinesinde ya da ocakta 5-7 dakika kadar yakılması gerekmektedir. Kömürlerde hiç siyah yer kalmayana kadar güzel bir şekilde yakıldığından emin olmalısınız. Tamamen yanmayan kömürlerin kullanılması ile birlikte hoş olmayan bir tat ortaya çıkacaktır. Bu durumda köz yakma makinesi çok işinize yarayacaktır.

"<yoastmark

Nargile Nasıl Hazırlanır?

Nargilenin zerinde başta 3 kömür koyun ve ısınmasını sağlayın. Yeterli miktarda duman gelmeye başlaması ile birlikte lüle üzerinde yer alan kömür sayısını 2’ye düşürün. Eğer içildiğinde acı ve yanık tadı alınıyorsa çok ısıdan tütün yanmış anlamına gelmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşılması durumunda yanık tadı gidene kadar kömür sayısını 1’e düşürmeniz gerekmektedir.

Bu ürünleri almak ve kendiniz için en uygun olanı bulmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Web sitemizde ki ürünleri inceleyerek kendiniz için en uygun kömürleri kısa bir süre de bulabilirsiniz.

 


Sitemizdeki ürünlerimizin diğer çeşitlerine aşağıdan bakabilirsiniz;

En iyi nargile tütünü hangisidir ? Yazısı için tıklayınız.

 

Favorilere ekle
Favorilere ekle
140,00
- %15
Favorilere ekle
Favorilere ekle
Orijinal fiyat: 130,00₺.Şu andaki fiyat: 110,00₺.
Favorilere ekle
Favorilere ekle

Nargile Kömürü

Sultancoco Nargile Kömürü

110,00
Favorilere ekle
Favorilere ekle
140,00
- %15
Favorilere ekle
Favorilere ekle
Orijinal fiyat: 130,00₺.Şu andaki fiyat: 110,00₺.
Favorilere ekle
Favorilere ekle
130,00
- %10
Favorilere ekle
Favorilere ekle
Orijinal fiyat: 155,00₺.Şu andaki fiyat: 140,00₺.
Favorilere ekle
Favorilere ekle

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir